• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Курси підвищення кваліфікації вихователів груп продовженого дня

Курси підвищення кваліфікації вихователів груп продовженого дня

2016-12-16

/Files/images/IMG_20161216_113322.jpg

З 05 по 16 грудня 2016 року відбулися курси підвищення кваліфікації вихователів груп продовженого дня з проблеми «Інноваційні підходи до формування базових компетентностей вихователів груп продовженого дня».

На курси підвищення кваліфікації вихователів груп продовженого дня прибуло 28 вихователів груп продовженого дня з 12 районів та міст обласного підпорядкування.

Реалізований у ході проведення курсів навчально-тематичний план включав соціально-гуманітарний, професійний та діагностико-аналітичний модулі. При складанні навчально-тематичного плану курсів та плануванні консультацій, творчих груп було враховано побажання слухачів, висловлені ними під час онлайн-опитування.

Соціально-гуманітарний модуль мав на меті формування світогляду, національної самосвідомості, культури, поглиблення знань з питань профілактики дитячого травматизму в навчальному закладі.

Професійний модуль навчально-тематичного плану мав орієнтацію на розповсюдження сучасних знань, ознайомлення із новими теоретичними напрацюваннями та практичним досвідом впровадження результатів наукових досліджень у навчально-виховний процес; залучення та стимулювання вихователів груп продовженого дня до самоаналізу, самооцінювання власного рівня професіоналізму, характеру його зростання в умовах підвищення кваліфікації.

Слухачі курсів відзначають достатній науково-методичний рівень проведених навчальних занять викладачами та спрямованість змісту їх роботи на розкриття проблеми курсів.

Педагогічна практика слухачів курсів пройшла у форматі творчої лабораторії з проблеми «Сучасні підходи до формування ціннісних орієнтацій особистості». Досвідом своєї роботи з колегами ділилися педагогічні працівники загальноосвітньої школи І ступеня «Мрія» (директор закладу - Титаренко Л.С.).

Крім того слухачі курсів мали змогу взяти участь у роботі конференції з проблеми «Інноваційні підходи до формування базових компетентностей вихованців груп продовженого дня».

У ході цих заходів відбулася активна відкрита комунікація досвідчених та молодих вихователів груп продовженого дня щодо розгляду різних педагогічних проблем у навчальних закладах та обговорення практичних шляхів щодо їх подолання.

Наприкінці курсів підвищення кваліфікації відбувся захист випускних робіт, що розкривають проблеми формування ціннісних орієнтацій вихованців груп продовженого дня у навчальному закладі, розвитку індивідуальності, впровадження проектної діяльності учнів в умовах навчального закладу, значення учнівського самоврядування у сучасному навчальному закладі тощо.

Переважна більшість слухачів позитивно оцінили проведені курси підвищення кваліфікації, зазначивши, що найбільш цікавими формами навчання для них були практичні заняття та педагогічна практика.
Кiлькiсть переглядiв: 251